Celestino Corbacho serà el número tres a la llista de Manuel Valls a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona. L’exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat (1994-2008) és el primer nom que es coneix de la candidatura de Valls, que té el suport de Cs, Lliures i UPyD. Històric dirigent del PSC -es va donar de baixa a principis del 2018- va ser president de la Diputació, diputat al Parlament i ministre de Treball i Immigració (2008-2010).

Corbacho i Valls han comparegut junts en un hotel de Barcelona per anunciar el fitxatge. El candidat a l’alcaldia ha destacat la “gran experiència de servei públic” de Corbacho, de qui ha dit que “va imaginar l’Hospitalet del segle XXI”. “La seva experiència i la meva es poden complementar”, ha dit Valls sobre la nova incorporació. L’ex-primer ministre francès ha dit que tots dos són “progressistes, socialdemòcrates i europeistes convençuts”.

Celestino Corbacho

Corbacho: “Valls em motiva i m’il·lusiona”

L’exdirigent socialista ha explicat que quan es va retirar de la primera línia política va dir que no la deixava i que tornaria si trobés un projecte motivador. “La plataforma de Manuel Valls em motiva i m’il·lusiona”, ha afirmat Corbacho, que ha dit que “la política municipal m’entusiasma”. L’exalcalde de l’Hospitalet s’ha definit com a socialdemòcrata i que se sent còmode a la llista de Valls perquè “és transversal i amb diferents sensibilitats”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Valls anunciarà el número dos, una dona, el 8 de març

Manuel Valls ha explicat que el 8 de març, coincidint amb el dia de la dona treballadora, anunciarà el número dos de la llista, que serà una dona. Aquell dia hi ha convocada una vaga feminista. El candidat ha dit que representarà un dels districtes que té més reptes socials. A més, ha confirmat que hi haurà alguns dels regidors de Cs a l’Ajuntament en els primers llocs de la llista.

El PSC veu una llista “molt poc de Barcelona”

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que amb el fitxatge de Celestino Corbacho “la candidatura de Valls és molt poc de de Barcelona”. “És un projecte gris, mirant al passat i no al futur”, diu Illa, que creu que Barcelona necessita “una nova generació” i que “no vol mirar enrere”.