Els veïns de la Satalia s’oposen a la construcció d’un poliesportiu a Montjuïc

L’equipament, de 8.000 metres quadrats, provocaria la reducció dels espais verds de la zona

El pla d'equipaments del Poble-sec preveu la construcció d'un edifici de 8.000 metres quadrats al passeig de l'Exposició, cantonada amb Margarit. Tot i que els veïns són conscients que manquen al barri instal·lacions com ara un poliesportiu, i amb preus accessibles, prefereixen preservar les zones verdes de Montjuïc. Demanen que s'estudiïn altres propostes.

La polèmica es remunta a l'any 2014, quan l'Ajuntament va canviar la qualificació del solar, que era una zona verda, atorgant-li la categoria d'equipament. Aleshores l'Associació de Veïns de la Satalia i altres entitats ja van remarcar la importància de limitar la construcció a la muntanya per conservar la natura i la biodiversitat.

Tres anys després, el pla d'equipaments del districte proposa que en un solar de la barriada es construeixi un edifici de 8.000 metres quadrats per destinar-lo a equipaments, preferentment un poliesportiu. L'Associació de Veïns de la Satalia i diverses entitats de la zona s'hi oposen. Asseguren que tot i la mancança d'espais públics que pateix el Poble-sec, la solució no passa per omplir la muntanya de ciment, sinó per buscar altres espais infrautilitzats com ara el Palau dels Esports o les piscines de salts. D'aquesta manera, evitarien perdre una zona verda important de la muntanya.

El veïnat també es mostra preocupat per la complexitat que suposaria una obra d'aquestes característiques a la confluència del passeig de l'Exposició amb el carrer de Margarit. Alerten que és una zona amb molts desnivells i per construir l'equipament s'hauria de fer una gran excavació en una antiga pedrera.

Des del districte de Sants-Montjuïc afirmen que fa mesos que treballen en aquest projecte. Han fet un mapatge de la zona, destacant una gran mancança d'espais públics al Poble-sec. Per aquest motiu, consideren que  no s'ha de descartar cap possibilitat.