Foc encreuat entre Millo i el govern català pel diàleg entre Catalunya i l’Estat

El delegat del Govern espanyol assegura que hi ha trobades entre els dos governs, però Munté i Puigdemont ho desmenteixen

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat en una entrevista aquest diumenge al 3/24 que hi ha diàleg entre la Generalitat i l'Estat encara que no sempre és "a la llum pública". En canvi, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ho ha negat i ha afirmat que no s'ha rebut cap oferta de diàleg sinó notificacions dels tribunals de justícia. Des de Narbona, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat que si l'executiu de Rajoy vol dialogar, no hi ha cap problema d'agenda.

Enric Millo ha afirmat que l'operació diàleg està en marxa i que "les trobades es produeixen a tots els nivells i no són sempre a la llum pública". En una entrevista al 3/24 ha afegit que la trobada entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, es produirà.

Neus Munté ha assegurat, per contra, que no s'ha rebut cap oferta de diàleg més enllà de les "notificacions de suspensions, amenaces d'inhabilitació o advertiments que arriben des dels tribunals de justícia". També ha confirmat que encara no hi ha cap data fixada per a la trobada entre Puigdemont i Rajoy.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparat l'oferta de diàleg del Govern espanyol amb l'Esperit Sant perquè "tothom en parla però ningú no l'ha vist". També ha negat rotundament que hi hagi negociacions amb l'Estat i ha conclòs que si no s'ha reunit formalment amb Rajoy no ha estat per problemes de la seva agenda.