El Poblenou esdevé un nou pol de creació cultural de Barcelona

El Poblenou s'està convertint en un nou pol de creació cultural. Es tracta d'una transformació encapçalada per la nova Sala Beckett, que s'ubicarà a la Cooperativa Pau i Justícia a finals de 2015. Altres iniciatives noves són les associacions Poblenou Urban District o l'espai virtual Mapa Creatiu del Poblenou.

La Sala Beckett s'estrenarà al Poblenou a finals de 2015. Les obres per rehabilitar l'antiga Cooperativa Pau i Justícia, al carrer de Pere IV, l'espai que acollirà l'espai de representació teatral, començaran a finals d'octubre. L'ICUB i la Sala Beckett han signat l'acord de col·laboració en què l'Ajuntament aporta dos milions d'euros per engegar els treballs de reforma que engloba una rehabilitació estructural de tot l'edifici. El projecte té un cost de més de tres milions d'euros, que completarà el milió d'euros que pagarà el consorci per a la rehabilitació de teatres.

La Beckett es trasllada a aquest barri de Sant Martí que es troba en plena transformació i que s'està convertint en un pol de creació cultural de la ciutat. En els darrers anys, al Poblenou, hi han aflorat negocis relacionats amb diversos àmbits de la cultura i la creativitat, com l'Espai Niu o la Fundició, per exemple, que s'han sumat a l'oferta tradicional ja existent al barri. L'aparició d'associacions com Poblenou Urban District, que aplega una comunitat creativa de gairebé un centenar de membres, o l'espai virtual d'entitats artístiques, Mapa Creatiu del Poblenou, confirmen l'agitació cultural del barri.