El Poble-sec, un dels barris més moderns d’Europa

És l’única zona de la ciutat que apareix al rànquing publicat pel diari britànic ‘The Independent’

El Poble-sec és un bon lloc per passar el dia després de visitar el Museu Nacional d'Art de Catalunya i els llocs d'interès turístic de la zona. Això és el que l'ha convertit en un dels barris més "cool" d'Europa, segons el diari 'The Independent'. Se situa al número 23 del rànquing d'aquesta publicació, en un llistat en què també apareix el barri madrileny de Malasaña.

Aquesta llista amb els barris més moderns d'Europa ha estat elaborada a partir de les opinions de diversos bloguers especialitzats i de la pàgina de viatges Travel Supermarket. Del Poble-sec en destaquen que és un bon lloc per passar el dia i menjar en alguns dels millors bars de tapes de la ciutat.

Des del Sindicat de Barri, però, alerten que aquesta notícia no és gaire positiva per als veïns de la zona. Asseguren que en els darrers anys el turisme no només ha causat un augment del preu del lloguer d'un 20 %, sinó  també que un miler del pisos s'hagin convertit en apartaments turístics i que proliferin les empreses immobiliàries a la zona.

Per evitar que aquest fenomen vagi en augment, el proper dissabte han organitzat una cercavil·la pel barri. Demanen una limitació dels preus de lloguer, una renovació automàtica dels contractes, una aturada dels desnonaments, una reducció dràstica dels preus de lloguer i mesures que impedeixin que l'habitatge continuï sent un negoci.

A més, tot i la bona imatge que té el barri per als turistes, el veïnat denuncia que cal més inversió municipal per millorar-ne alguns espais i molta més presència policial per augmentar la seguretat i erradicar l'incivisme a la zona.