El Poble Espanyol celebra el Dia de Veneçuela sense oblidar el conflicte al país

És la novena edició d’aquesta festa, que aquest any ha posat l’èmfasi en les iniciatives solidàries

Centenars de veneçolans han celebrat aquest diumenge el Dia de Veneçuela al Poble Espanyol i han portat a la ciutat la gastronomia del seu país, han organitzat diverses activitats per a tota la família, així com actuacions de grups musicals veneçolans. La celebració està organitzada per l'Asociación Catalano Venezolana (ASOCAVEN) i pretén ser un punt de reunió de tots els veneçolans que viuen a Catalunya, una trobada que, enguany, està marcada pel conflicte latent al país.

L'associació organitza aquesta festa —el Dia de Veneçuela és el dia 5 de juliol, quan es va declarar la independència del país— des de fa nou anys. Aquest 2017, però, l'entitat ha volgut donar una importància especial a les accions solidàries que volen ajudar a superar el conflicte al país. Un exemple és la campanya "Dame tu pastillita", promoguda per l'associació LEAN, que recull medicaments per a Veneçuela. De fet, ja n'han enviat entre 300 i 400 quilos.

La comunitat veneçolana és una de les que ha crescut més en l'últim any. La majoria han vingut demanant refugi per fugir de la repressió que pateixen els opositors a Maduro. L'organització planteja aquesta festa com un punt de trobada per donar-se suport entre els diversos membres de la comunitat. Han organitzat concerts, parades amb plats típics del país i jocs per donar a conèixer les seves tradicions.