Els pactes de govern planen en el debat de la modificació pressupostària

El govern municipal ha aconseguit aprovar aquest dijous en ple extraordinari la modificació pressupostària amb els 20 vots de suport de BComú, ERC i PSC, l'abstenció de la CUP i els vots en contra de CiU, C's i PP. Els pactes que puguin sortir d'aquests suports i, especialment, la possibilitat que els socialistes entrin al govern han sorgit en el debat.

El president del Grup Municipal d’ERC s’ha mostrat satisfet perquè els comptes de l’Ajuntament tiri endavant, però ha posat el govern municipal en la cruïlla d’haver de triar entre els republicans i els socialistes per a un suport més estable, “poden triar entre l’esperança republicana o els qui sempre han manat en aquesta ciutat”, ha dit. Jaume Collboni ha respost que el PSC ha governat a l'Ajuntament durant dècades perquè així ho van votar els ciutadans. Des de la CUP, també s’ha mostrat reticents que els socialistes s’incorporin a l’equip d’Ada Colau. La regidora Maria Rovira ha alertat que no avalaran “el continuisme maragallista”. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, s'ha mantingut en defensar un front ampli d'esquerra.

Precisament, l'abstenció dels tres regidors de la CUP ha estat clau per aprovar la modificació pressupostària. Una posició que ha anunciat la presidenta del Grup Municipal, María José Lecha, aquest mateix matí. Lecha ha explicat que l’assemblea d’aquest dimecres a la nit va optar per no impedir l’aprovació. Tot i això, no hi han donat suport perquè la proposta del govern municipal “queda molt lluny” de les demandes presentades pels anticapitalistes. Un dels punts de discòrdia, per exemple, ha estat la dissolució dels antiavalots de la Guàrdia Urbana.

La modificació de crèdit aprovada permet ampliar en 275 milions d’euros el pressupost prorrogat. La proposta inicial del govern municipal ha anat sumat les condicions de les dues formacions que hi ha donat suport, ERC i PSC. Els republicans van posar sobre la taula l’arribada de l’L10 del metro a la Zona Franca i el trasllat de les presons de la Trinitat Vella i la Model. Els socialistes van aconseguir el compromís municipal per al cobriment de la ronda de Dalt, la pacificació de la Meridiana i la reforma del carrer de Pere IV.