Comença la temporada de bany a les platges

Tot i que ara com ara el temps no convida gaire a banyar-se, les platges de la ciutat obren aquest dissabte la temporada amb un reforç del dispositiu de neteja, més papereres i dues embarcacions per netejar la superfície de l'aigua. A més, aquest cap de setmana ja obren dos xiringuitos i es posen a disposició dels usuaris 89 dutxes, 67 lavabos públics i 14 d'adaptats, a més de gandules i para-sols.

L'aigua de davant les platges de Barcelona està avui a 15,3ºC. La temperatura queda encara lluny dels 20ºC o 25ºC a què arriba a l'estiu, però ja ha pujat un parell de graus respecte al moment de l'any en què es troba més freda, cap al març.

En tot cas, per als més valents, i per tots aquells que vulguin passar el dia a la sorra o prenent alguna cosa als xiringuitos, aquest dissabte s'han activat els serveis municipals per a la temporada mitjana de platges. Els més de quatre quilòmetres i mig que hi ha entre la platja de Sant Sebastià i la zona de banys del Fòrum disposaran de serveis de vigilància, prevenció, informació i lleure per acompanyar els primers banyistes de la temporada.

Aquest serveis estaran en funcionament durant els dies de Setmana Santa, els caps de setmana d'abril i tot el mes de maig. A partir de l'1 de juny, serà el moment en què arrencarà la temporada alta de platges, amb la plena activació de tots els serveis en horari extensiu.

Durant el mes de març, els operaris van estar fent els treballs de llaurat i posada a punt de la sorra per tal de tenir les platges en òptimes condicions.

A la platja del Somorrostro, des de l'1 de març, està obert el Centre de la Platja, que ofereix informació sobre les platges i el litoral de la ciutat, a més dels serveis de ludoplatja (préstec de jocs), biblioplatja (premsa, revistes i llibres) i exposicions.