Es multipliquen les picades de medusa a les platges de la Barceloneta

Un banc de meduses sembla haver-se instal·lat a prop de la Barceloneta. A les platges que van des de la de Sant Sebastià fins a la de la Nova Icària, el nombre de persones que acudeixen a les instal·lacions de la Creu Roja amb picades de medusa s'ha multiplicat. El vent i la calor són les causes de l'acumulació de meduses en aquests punts.

Avui s'ha repetit la mateixa imatge d'ahir: les picades de medusa. Aquests invertebrats proliferen a les platges de Barcelona i, més concretament, a les més properes a la Barceloneta. Fins ara no s'havien deixat veure gaire pel litoral barceloní, però aquest cap de setmana la calor i l'augment de banyistes n'ha capgirat les dades.

L'increment de picades queda clar si es compara amb les dades del cap de setmana passat. El dissabte 2 d'agost la platja amb més atencions mèdiques va ser la de Nova Icària, amb vuit. Una xifra que es va multiplicar ahir. Aquest dissabte, a la platja de la Barceloneta i Sant Miquel s'han hagut de fer cures a 45 banyistes, i a la del Somorrostro, a 33. Les platges veïnes de la Nova Icària i de Sant Sebastià són les següents en el rànquing. Un esglaó per sota hi trobem les platjes de la Nova Marbella i Llevant. I les que han atès menys picades de medusa són Bogatell, Marbella i Fòrum.

En total, fa una setmana hi va haver 23 picades i ahir, 120. El motiu és el mal temps que ha fet fins ara aquest estiu: quan no feia calor, hi havia menys meduses i també menys banyistes a les platges. Però aquest cap de setmana, la temporada de picades ha arrencat de ple.

La previsió és que continuï aquest bon temps i la calor fins dimarts, per tant els bancs de meduses continuaran presents a les platges de la ciutat. Els responsables de la Creu Roja estaran atents a les meduses i recomanen fer cas de les banderes i de la megafonia per evitar les picades. Ara com ara, a totes les platges de la ciutat, excepte la zona de banys del Fòrum, hi oneja la bandera groga, que vol dir que no es recomana el bany, tot i que es permet amb precaució.