Plantada de l’oposició a la Comissió d’Economia per l’absència de Pisarello

Tots els grups, menys la CUP, titllen de “menyspreu” l’actitud de l’alcalde accidental, de viatge a Madrid per participar en un acte dimecres

El grup Demòcrata, Cs, ERC i PP han plantat el govern en la Comissió d'Economia d'aquest dimarts per l'absència del primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i han suspès la sessió. L'ara alcalde accidental ha viatjat a Madrid per participar, aquest dimecres al migdia, en un acte amb altres alcaldes de rebuig als pressupostos de l'Estat. En un comunicat conjunt, els grups han acusat Pisarello de "menysprear" la institució i els ciutadans. Josep Garganté (CUP) s'ha desmarcat de la plantada i des del govern, Agustí Colom ha dit que l'executiu ja quedava representat.

La presidenta de la comissió, Carina Mejías (Cs), ha llegit el comunicat en nom dels grups partidaris de la plantada. En el text, afirmen que els problemes d'agenda de Pisarello "amaguen un principi pervers: obstruir i fer invisible la tasca de l'oposició". Garganté (CUP) ha dit que la seva formació no creu en els personalismes i que "tan ens fot" si ve un regidor del govern o no. Des de l'executiu, Agustí Colom ha assegurat que l'absència de Pisarello no pretenia "sostraure el dret a participar i debatre". "L'impuls i control al govern no és a un regidor sinó al govern", ha afegit.

Fora de la comissió, la regidora Demòcrata Sònia Recasens ha dit que l'absència de Pisarello és "un acte de menyspreu institucional" i ha acusat l'alcalde accidental de "fer deixadesa de les seves funcions". Des d'ERC, Trini Capdevila ha qualificat de "falta de respecte" la no presència de Pisarello i l'ha convidat a renunciar: "si considera que la seva feina és prescindible, que es plantegi si ha de plegar de l'Ajuntament o no". Xavier Mulleras (PP) ha lamentat que Pisarello hagi preferit anar-se'n a Madrid "enlloc de passar comptes" amb l'oposició.

La comissió hauria pogut seguir si s'haguessin quedat cinc regidors. Com que del govern només hi havia Colom i Montserrat Ballarín, no sumaven prou quòrum amb Garganté, partidari de quedar-se. La d'aquest dimarts no ha estat l'única vegada que l'oposició ha plantat a Pisarello en una Comissió d'Economia. Al desembre, tots els grups van renunciar al debat pressupostari per denunciar falta de diàleg per part del govern. En l'última Comissió d'Economia, Sònia Recasens va criticar la falta d'atenció del primer tinent d'alcalde als debats.