Pepe Rubianes tindrà una plaça davant de les Cotxeres Borrell

El Ple del districte de l'Eixample ha aprovat amb els vots de tots els partits polítics, excepte els del PP, donar el nom de Pepe Rubianes al nou espai que es crearà a la confluència de l'avinguda del Paral·lel amb el carrer de Viladomat, just davant de les Cotxeres Borrell, actualment en plena transformació per les obres de reforma de l'avinguda. El que encara no és clar és si serà una plaça, una placeta o un pla. La decisió es prendrà a la Comissió del Nomenclàtor, al gener.

La nova plaça (o placeta) de Pepe Rubianes estarà just al davant d'un viver d'artistes, el del Centre Cívic Cotxeres Borrell. El Plenari de l'Eixample ha decidit que l'espai que es crearà en aquesta ubicació, a la confluència entre l'avinguda del Paral·lel, el carrer de Viladomat i el del Marquès de Campo Sagrado, rebi el nom de l'actor. La proposta va rebre els vots a favor de tots els grups municipals, excepte els del PP. Encara està per decidir, però, si per les dimensions podrà anomenar-se "plaça". El regidor de l'Eixample, Gerard Ardanuy, creu que sí, tot i que la decisió final es prendrà a la reunió de la Comissió del Nomenclàtor del 8 de gener, i que després haurà de ratificar el districte.

El nou indret està actualment en obres. És una de les sis placetes que incorpora el projecte de reforma de l'avinguda del Paral·lel, i que està previst que estigui enllestida abans de l'estiu. La idea de donar el nom de Pepe Rubianes a un espai de Barcelona va començar a les xarxes socials. A principis d'any la proposta va començar a circular per Twitter però en aquell moment encara no era possible que es fes realitat. La normativa municipal estableix que han de passar cinc anys de la mort abans de poder posar el nom de la persona difunta a un espai públic. Aquesta condició es va complir l'1 de març, quan va fer cinc anys del traspàs de l'actor gallec.