La plaça Monumental obre al públic amb motiu del Van Van Market després de la remodelació

Després de quatre anys tancada, La Monumental torna a obrir les portes al públic amb motiu d'una nova edició del mercat gastronòmic Van Van Market. S'havia de celebrar per Sant Joan però finalment va canviar de data per motius de seguretat. L'accés és lliure però l'aforament és limitat a 1.600 persones i, per això, des de l'organització recomanen arribar-hi aviat.

Els camions de menjar sobre rodes, coneguts també com a "food trucks", tornen a l'agenda de Barcelona amb una proposta d'oci molt atractiva: una fira gastronòmica a La Monumental acompanyada de música. A més de degustar plats de la cuina mediterrània, asiàtica o peruana, també es podrà gaudir dels concerts de Los Retrovisores i Matt and the Peabody Ducks i la música dels DJ Turista Bang Bang, Harry Callahan i Moomba.

Tot i que l'entrada és gratuïta, l'aforament està limitat a 1.600 persones (perquè les grades no estan habilitades) i, per això, des de l'organització van optar per canviar la data de la cita, que s'havia de celebrar la nit de Sant Joan. Fins ara es tracta de l'esdeveniment més gran que s'ha fet a la capital catalana centrat exclusivament en caravanes i, de fet, n'hi haurà 22. L'espai obre les portes divendres de 18 a 0 h i dissabte de 12 a 1 h i s'espera que durant les dues jornades hi passin unes 12.000 persones.

Xavier Boneta, codirector del Van Van Market, explica que el mercat "reivindica l’esperit de les revetlles de tota la vida" i aposta per la regulació del sector, que no disposa de normativa.

 

A més, es tracta d'una ocasió única per entrar a l'antiga plaça de toros, tancada des de fa quatre anys, quan va acollir la darrera cursa de braus. Des de llavors, la plaça s'ha utilitzat per a esdeveniments privats com el rodatge de 'The gunman' i, tot que en alguna ocasió es va valorar la possibilitat de fer-hi una gran mesquita, el Grup Balañá no ha concretat quin ús tindrà l'espai en el futur.