Pitu Abril va cantar fa 25 anys el gol de Koeman a Wembley

El periodista de betevé va narrar a TVE aquell partit en català i ha recordat la transmissió amb el company de micròfon, el senyor Casamajor

25 anys després del gol de Koeman a Wembley, que va valer la primera Copa d'Europa per al Barça, Pitu Abril i el senyor Casamajor -que van narrar en català aquella final a TVE- s'han tornat a trobar per recordar l'efemèride. Ha estat als estudis de betevé 91.0 fm, en el programa 'La tarda de Barcelona'. Abril ha explicat que aquell gol "no va ser per a la història", sinó que va ser "un gol contra la història negra del Barça, que tenia un malefici amb les finals".

"És Stóitxkov, Bakero, Koeman... gol, gol gol, gol!", va cridar Pitu Abril en el minut 111 de la final de la Copa d'Europa, que enfrontava el Barça amb la Sampdoria. Ell es va encarregar de narrar aquella final, emesa en català a Catalunya per La 2 de TVE -a la resta de l'estat, la va emetre la primera cadena-.

25 anys després d'aquell gol de Koeman, Pitu Abril i el senyor Casamajor -o el seu "alter ego", Xavier Sardà- han recordat en el programa 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, aquella transmissió, i el que va representar la primera Copa d'Europa blaugrana. Abril ha recordat que "es diu que va ser un gol per a la història, i més que per a la història, va ser un gol contra la història". Ho ha matisat argumentant que va ser un gol "contra la història negra que tenia el Barça, que semblava que tenia un malefici que li impedia guanyar una final de la Copa d'Europa".

Una transmissió històrica

Al marge dels maleficis esportius, aquella transmissió sí que va ser històrica. TVE va dedicar prop de vuit hores de programació especial per al circuit català. Va començar a les 20.45 h d'aquell 20 de maig amb la final, i va seguir després amb un programa especial titulat 'Wembley', que es va allargar fins a quarts de dues de la matinada, i que va ser seguit per la repetició del partit. L'equip de narradors el formaven Pitu Abril -que presentava l'informatiu al circuit català de TVE, el senyor Casamajor -personatge de Xavier Sardà-, Guillem Amor -que es va perdre la final per sanció- i l'entrenador del Mollerussa, Lluís Pujol, uns comentaristes que van fer una transmissió molt diferent de la que es va veure a la resta de l'estat. A la resta de comunitats autònomes l'emissió la va fer en castellà la primera cadena, amb els comentaris de José Ángel de la Casa i l'entrenador de l'Albacete, Benito Floro, molt obsessionat el moment del gol de Koeman amb el fet que s'havia "mogut la barrera", un comentari que Floro va repetir tres vegades.

Escolteu aquí l'entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm: