S’inaugura la renovada pista poliesportiva de les Tres Xemeneies

Aquest diumenge s'han inaugurat oficialment les noves instal·lacions esportives de les Tres Xemeneies. Diversos equips del Poble-sec podran entrenar-s'hi i jugar-hi a partir d'ara sense preocupar-se per la meteorologia. Els veïns del Poble-sec estan satisfets per la cobertura de la pista, però reclamen també la construcció d'un nou pavelló poliesportiu al barri.

Feia temps que reclamaven millores a la pista poliesportiva de les Tres Xemeneies, fins ara descoberta, on s'entrenen i juguen diversos equips de bàsquet, futbol i voleibol. La renovació de l'equipament va començar al desembre i ha costat 830.000 euros. S'ha aprofitat l'estructura antiga de la pista i s'hi ha construït una coberta lleugera dissenyada perquè hi hagi una bona ventilació, fent que a l'estiu els equips puguin continuar amb la seva activitat.

La inauguració ha anat a càrrec del regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, que ha valorat l'esforç que ha fet tot el barri perquè es fessin les reformes de la pista. Els veïns, però, demanen que també es faci un nou pavelló per al Poble-sec. Jordi Martí ha expressat la voluntat que aquest desig es porti a terme. "Espero que entre tots puguem fer un pavelló esportiu pel mandat que ve", ha dit el regidor.

Més que un sostre

A més de la coberta, s'hi han fet altres modificacions, com el canvi complet de la il·luminació i la ventilació, la renovació dels vestuaris amb dutxes antirelliscades i fer-ho tot accessible per a minusvàlids, que a més disposen de lavabo propi i màquina elevadora per pujar les escales. La nova pista de 900 m2 també inclou una sala de reunions annexa que serveix alhora d'infermeria i sales on els equips poden guardar el material esportiu. Les calderes d'aigua calenta funcionen amb les noves plaques solars que s'han instal·lat al sostre.

"Ara tot és nou, hi podem jugar encara que plogui i s'està molt millor", comenta un nen de l'Associació de Futbol de Poble-sec. El nou terra de la pista fa que els jugadors no rellisquin, com passava a l'antiga. Els equips de bàsquet ara tenen cistelles automàtiques i la pista es pot dividir per fer diverses activitats simultàniament, gràcies a una cortina separadora.

A l'acte d'inauguració de la pista poliesportiva hi han participat diverses entitats del districte, no només esportives. També hi ha hagut balls folklòrics per part de l'Associació Pablo Neruda, gegants, grallers. Han ballat els Amics de la Sardana i els Castellers del Poble-sec han aixecat alguns pilars.