Pisarello: “El que es planteja no és el referèndum que Catalunya necessita”

Critica que el govern de la Generalitat fa només anuncis sense concrecions i l’acusa de ser poc transparent

L'alcalde accidental, Gerardo Pisarello, ha assegurat que la votació que el govern català planteja per a l'1 d'octubre "no és el referèndum que Catalunya necessita" i que "s'haurà de seguir batallant" per aconseguir-lo fins i tot després d'aquesta data. Pisarello ha criticat que la proposta que fa l'executiu de Carles Puigdemont arriba "amb comptagotes i molt poca transparència". Per això, ha evitat concretar si l'Ajuntament cedirà locals per fer el referèndum. "Quan hi hagi una signatura, els ajuntaments podrem pronunciar-nos", ha sentenciat.

Gerardo Pisarello ha dit que la presentació de la llei del referèndum al Parlament i l'acte que el govern va fer aquest dimarts per exposar públicament la norma és "un altre anunci, però no hi ha cap mesura concreta". L'alcalde accidental ha afegit que la llei encara no ha entrat al Parlament i que queden moltes qüestions per resoldre. "Els ajuntaments, per responsabilitat institucional, ens posicionarem quan hi hagi concrecions", ha afirmat.

Pisarello ha dit que sempre ha estat a favor del referèndum i que "un referèndum efectiu és fonamental per sortir de la situació de bloqueig actual". L'alcalde accidental ha assegurat que la situació d'immobilisme del PP "és inacceptable" i que en tot el que serveixi per denunciar-ho i defensar el dret a decidir "hi serem".

El PP reclama no implicar els funcionaris municipals

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha insistit a l'alcaldessa, Ada Colau, que no permeti la implicació de funcionaris municipals en el referèndum de l'1-0. "Deduïm que no hi haurà equipaments municipals oberts, que no comprometrà els 3.000 agents de la Guàrdia Urbana en tasques de vigilància i suport logístic", ha dit Fernández Díaz, que ha reclamat que el consistori no cedeixi tampoc el cens i que no assigni treballadors municipals a les tasques d'organització.