Pisarello culpa la llei Montoro del superàvit “desproporcionat” del 2016

“No estem a favor que els diners estiguin al calaix o vagin als bancs quan la ciutadania té necessitats especials”, diu el primer tinent d’alcalde

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, coneguda com a llei Montoro "és la causa principal" del superàvit de 97,5 milions d'euros amb què l'Ajuntament va tancar el 2016, que ha qualificat "d'absolutament desproporcionat". "És una llei injusta i insensata", ha dit Pisarello per descriure aquesta norma que limita el sostre de despesa a tots els ajuntaments, inclosos els solvents, com és el cas de Barcelona.

"No ens agrada que hi hagi superàvit quan hi ha necessitats ciutadanes molt importants", ha assegurat Pisarello l'endemà de fer-se pública la xifra del superàvit del 2016. El primer tinent d'alcalde ha defensat que "l'Ajuntament ha fet tot allò que estava al seu abast per impedir aquests superàvits", i ha posat com a exemple els dos plans econòmics financers que es van fer "per destinar 400 milions d'euros que anaven a quedar-se als calaixos, a multiplicar la despesa social i augmentar la inversió en habitatge".

Sobre l'increment en la recaptació d'impostos com les plusvàlues, el primer tinent d'alcalde ha admès que hi ha hagut "una situació imprevista" que ha atribuït a "una bombolla immobiliària que ens preocupa i molt". Pisarello també ha explicat que el pagament de la sentència de l'1 % als treballadors municipals ha obligat l'Ajuntament a "fer un esforç extra" per mantenir la liquiditat i poder pagar els proveïdors a 30 dies. Una part dels diners del superàvit aniran, precisament, a la caixa de l'Ajuntament.