Pisarello acusa la UE i l’Estat espanyol de vulnerar els drets humans dels refugiats

Ho ha fet en el marc de la sessió del Tribunal Permanent dels Pobles que es realitza a la Universitat de Barcelona

Aquest dissabte se celebra a l'aula magna de la Universitat de Barcelona la segona sessió del Tribunal Permanent dels Pobles. Enguany el tema central ha estat la gestió europea en la crisi dels refugiats. L'alcalde accidental, Gerardo Pisarello, ha justificat que la ciutat no hagi acollit més refugiats pels obstacles que han posat el Govern espanyol i la Unió Europea.

Pisarello ha lamentat que Barcelona es trobi en "un estat que funciona amb lleis d'estrangeria i vulnera els drets humans", i en una UE que "desenvolupa polítiques que desconeixen aquests drets". Tot plegat, "obliga les ciutats a gestionar (els refugiats) amb una enorme complexitat", ha explicat.

El Tribunal Permanent dels Pobles és una institució que funciona independentment dels estats i que té com a objectiu donar autoritat als pobles quan les administracions han fallat a protegir els drets fonamentals. Aquest cap de setmana, els membres del jurat es troben a Barcelona per celebrar la sessió que porta per títol "Violacions amb impunitat dels drets humans dels migrants i refugiats".

Aquesta convenció arriba pocs dies després que l'ONU alertés la UE que es trobava molt lluny d'assolir el compromís de reubicar 120.000 refugiats que es troben a Itàlia i Grècia. L'acord es va signar el setembre del 2015.