Super Pipa Pipe, un superheroi dels veïns de les Roquetes contra l’incivisme

La idea de Roquetes conviu és treballar amb humor la convivència i el respecte a l’espai públic

El projecte Roquetes conviu ha aprofitat les festes majors del barri per presentar un nou veí: el Super Pipa Pipe, una superheroi creat amb l'objectiu de promoure la convivència i el civisme durant la festa major, però que està previst que es quedi al barri tot l'estiu.

La idea és que aquest personatge aparegui per sorpresa en les celebracions i reparteixi bossetes per recollir les esclòfies de les pipes i altres deixalles al mateix temps que, sempre amb humor, conscienciarà de la importància de mantenir net l'espai públic.

"Anirà repartint aquestes bosses als veïns i veïnes que estiguin asseguts i que potser d'una manera incívica estiguin menjant pipes i tirant-les a terra", explica Juan José Amaya, "Colate", del grup de Roquetes conviu. La idea és fer-ho amb humor per fer entendre que el barri és de tots i que la neteja del barri implica tothom. Les bosses portaran el lema "El barri és de tothom, cuidem-lo!" i el logotip de la campanya "Operación solete".

A més, Roquetes conviu també farà servir el Super Pipa Pipe per treballar altres aspectes de la convivència, com ara les hores de descans del veïnat. La idea és que l'humor permeti abordar els grups de persones que estiguin fent soroll a la nit o embrutant el terra, i s'evitin així moments de tensió.

El projecte Roquetes conviu va començar l'agost de l'any passat, per treballar amb la població gitana del barri per tal de relacionar-la amb la xarxa d'entitats i fomentar la convivència i conscienciació de l'espai públic. Està format per un grup de veïns de la comunitat gitana d'entre 22 i 40 anys, amb una coordinadora al capdavant.