Una exposició de Cuixart comissariada per l’últim membre de Dau al Set

La Galeria Mayoral inaugura l'exposició "Cuixart. Geometria experimental", una selecció dels moments més transcendents de l'artista Modest Cuixart, que va formar part del grup inconformista sorgit de la revista 'Dau al Set'. El comissari de la mostra és Arnau Puig, última figura del moviment. La mostra es pot veure fins a finals de maig.

L'any 1948 un grup artístic català va crear la revista 'Dau al Set', de la qual va sorgir la primera i més important manifestació de l'avantguardisme espanyol de postguerra. Els membres fundadors van ser Modest Cuixart, de qui ara s'exposa una mostra de l'obra a la Galeria Mayoral. També hi eren el poeta Joan Brossa, Antoni Tàpies (cosí de Cuixart), Joan Ponç o el filòsof i crític d'art Arnau Puig, últim testimoni del moviment artístic i també comissari de la mostra.

Puig ha explicat a BTV les seves experiències dins del moviment Dau al Set i de l'obra de Modest Cuixart. Els sentiments de ruptura i d'enfrontament amb l'establert els van conduir fins a un nou tipus d'art.

Modest Cuixart va exposar al MoMA, al Guggenheim de Nova York, també a la Tate de Londres,  i aquesta exposició és una reivindicació de la trajectòria internacional de l'artista al llarg de la seva carrera. "Cuixart. Geometria emocional" inclou també una referència a un dels grans plaers de l'artista, la música, i per això hi ha una important presència de fil musical a la sala. També obres amb referència clara als estralls de la Guerra Civil, com un treball que recorda els nens que hi van morir. Són 27 obres arribades de la Fundació Cuixart, a Palafrugell, on l'artista va viure fins a la seva mort, l'any 2007.