Apareixen pintades en empreses de lloguer de trixis i Segways del Gòtic

Alguns locals de Ciutat Vella dedicats al lloguer de vehicles lleugers com trixis o Segways s'han despertat aquest dijous amb grafits a les persianes en contra del turisme. Els propietaris lamenten que se'ls està situant al punt de mira dels problemes d'espai públic al nucli antic, i asseguren que la situació s'està tornant "angoixant".

Els propietaris d'alguns comerços de lloguer de trixis o Segways s'han despertat aquest matí amb les persianes dels seus comerços pintades amb grafits. Algun grup de vàndals els ha deixat lemes com "Tourists go home" o "Fora del barri". Asseguren que no és la primera vegada que passa, i que viuen una situació que consideren d'"angoixa i tristesa" per la situació. El 27 de novembre de l'any passat ja van trobar-se pintades semblants en una desena de botigues dedicades a aquest tipus de vehicles per a turistes.

Pels afectats, "molts som petites i mitjanes empreses que fa més de 12 o 14 anys que ens vam establir a Ciutat Vella i vam ser rebudes amb un somriure". "Ara ens adrecen insults i criminalitzen una activitat que va ser pionera en l'ús de vehicles ecològics i de tecnologia punta. Se'ns ha posat en el punt de mira de la saturació de l'espai públic que es viu al nucli antic, i aquesta és una problemàtica molt més complexa", assegura Santi Torrent, secretari de l'associació MITS (Mobilitat i Turisme Sostenible), que agrupa diversos operadors d'aquesta mena de vehicles.

Les empreses que es dediquen al lloguer de trixis i Segways van fundar l'associació MITS precisament per presentar-se conjuntament als fòrums de diàleg sobre el turisme que tenen lloc a la ciutat i conèixer-hi les raons del descontentament d'algunes persones cap als seus negocis, per treballar en una solució. Asseguren que cada cop tenen "més por" que la cosa no quedi només en unes pintades. Per això demanen decisions i polítiques públiques per contradir els discursos que els situen com a focus dels problemes que genera el turisme.

La queixa ha arribat a la redacció de BTV a través del número de WhatsApp que s'ha posat a disposició dels ciutadans aquest inici de 2016.