Pieter Vermeersch explora les sensacions cromàtiques amb una exposició a Barcelona

El color i les seves gradacions, així com la transformació de l'arquitectura de l'espai, són els absoluts protagonistes de l'exposició que Pieter Vermeersch presenta a Barcelona. L'artista belga ha creat una obra efímera expressament per a la galeria de la Blueproject Foundation del Born.

En aquesta exposició, l'artista, de 43 anys, resident a Brussel·les i cada cop més reconegut en el circuit internacional, transforma totalment la sala d'exposicions de la fundació per fer-ne una obra d'art. És un dels trets definitoris de l'obra de Vermeersch, ja sigui en tela, fotografia o bé en murs de grans dimensions, manipular l'espai per mirar de crear una realitat diferent on transportar l'espectador.

En aquesta ocasió, l'artista ha arribat a plasmar fins a 65 tonalitats diferents a través de la gradació del color, tant del vermell com del blau. Així vol arribar "al grau zero de les imatges", que pot significar, diu, l'inici de qualsevol relat potencial. L'exposició es pot veure fins al 9 d'octubre a la Blueproject Foundation. L'entrada és gratuïta.