Els pescadors de Barcelona ensenyen les seves arts

Aquest cap de setmana, els pescadors de la ciutat conviden a pujar a les seves barques per conèixer de prop com treballen. És una de les moltes visites que organitzen per primera vegada les jornades Benvinguts a Pagès, una proposta per descobrir l'origen del que mengem directament explicat per pagesos, ramaders i, en el cas de Barcelona, pescadors.

El Nus, la Ferrosa, l'Ostia i el Sant Pau són les quatre embarcacions que avui han obert proa i popa als visitants del projecte Cap a Mar, emmarcat en la primera edicó de Benvinguts a pagès. La iniciativa permet conèixer de primera mà la feina de pagesos, ramaders o pescadors, tots ells productors dels aliments bàsics de la nostra dieta.

Les activitats es concentren al Moll dels Pescadors, on una trentena de vaixells surten cada dia a pescar. Avui els assistents a la jornada de portes obertes han descobert el cicle de la pesca en aigües urbanes.

Els impulsors del programa Cap a Mar són famílies del món mariner, membres de la Confraria de Pescadors de Barcelona. Conserven la tradició i volen donar a conèixer el patrimoni històric d'aquest antic ofici.