Pere Ciurana ha creat una col·lecció d’unes 250 peces de suro i hi ha invertit més de 90.000 hores

L'artesà Pere Ciurana exposa per primera vegada les seves 250 obres fetes amb suro natural. Va començar la col·lecció amb només 11 anys i quasi per casualitat. En veure la reacció, s'hi va dedicar més seriosament i va començar a idear peces més elaborades com ara quadres, vaixells i, fins i tot, màquines d'escriure. Reconeix que per fer tots els objectes de la col·lecció hi ha invertit unes 90.000 hores.

Per a Ciurana, l'elaboració de peces de suro ha estat sempre principalment una afició, tot i que durant un temps es va dedicar a treballar el suro en una fàbrica. Durant anys, li ha dedicat entre quatre i cinc hores diàries, abans i després d'anar a treballar. Reconeix que la seva peça preferida és una màquina d'escriure Winterthur, en la qual va invertir unes 1.500 hores, ja que per fer-la va haver de desmuntar l'original.

Com és una afició poc comú, fins i tot s'ha de fer ell mateix els ganivets que fa servir per tallar el suro. Ciurana el compra natural, el talla prim i a partir d'aquí modela qualsevol objecte. Un dels seus propòsits de futur és construir un castell francès.