“Segurament els nens tenen massa vacances”

Els pedagogs recomanen mantenir l’activitat dels infants durant l’estiu amb hàbits creatius poc habituals de l’hivern

La vicepresidenta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Victòria Gómez, recomana que els infants "no tinguin totes les hores ocupades" a l'estiu i puguin dedicar temps a desenvolupar activitats diferents de les de l'hivern, com la creativitat, la lectura, els passatemps o els esports d'aigua. Gómez s'ha posicionat en contra dels quaderns d'estiu, que proposen "deures pautats" i ha instat els pares a tenir en compte la "maduració" del nen abans de decidir-se a enviar-lo de colònies.

El final de les classes i l'inici de les vacances d'estiu suposa un maldecap per a moltes famílies i sorgeixen els dubtes sobre quines activitats poden ser millors per mantenir els fills ocupats durant els mesos de juliol i agost. La majoria opten per apuntar-los a activitats de lleure com casals o colònies o no tenen més remei que deixar-los amb els avis durant massa hores seguides. Per Victòria Gómez, els avis "poden ser un ajut", a estones, però no "per entretenir-los durant tot el dia."

Gómez ha explicat com a la comunitat autònoma de Cantàbria l'any passat es va posar en marxa un calendari escolar "diferent" per no concentrar-ho tot a l'estiu. Van proposar "repartir les vacances" en una o dues setmanes posades cada dos mesos aproximadament. Gómez ha qualificat el projecte de "interessant" però difícil d'aplicar en països mediterranis. "Aquest últim mes ha estat terrible a les escoles, hem tingut aules que han estat a 37 graus alguns dies". Per això Gómez dubta que hi hagi alternatives possibles per allargar el curs escolar.

Escolta l'entrevista sencera aquí: