L’historiador andreuenc Pau Vinyes funda una editorial de llibres locals i gràfics

L'Editorial Llop Roig és la primera que sorgeix a Sant Andreu. Un dels veïns d'aquest barri, l'historiador Pau Vinyes, ha creat aquesta editorial, que potenciarà les històries locals i gràfiques. El seu primer projecte és un recull de fotografies antigues de Sant Andreu.

L'Editorial Llop Roig ja ha tret al mercat el seu primer projecte, que consisteix en un conjunt de 10 postals de fotografies antigues de llocs emblemàtics de Sant Andreu. També ha editat el primer llibre, 'Tintinaires de Catalunya. La presència de les aventures de Tintín i Milú en terres catalanes', que inclou l'opinió de diversos catalans que han llegit aquest llibre.

L'historiador Pau Vinyes és qui està darrere d'aquesta nova editorial. Aquest andreuenc sempre havia tingut en ment realitzar algun projecte relacionat amb el món del llibre i, aquest cop, s'ha decidit a dur-lo a terme. El nom de l'editorial fa referència als cognoms del seu avi, i també escriptor i advocat, Tomàs Roig i Llop.

La intenció de Pau Vinyes és distribuir llibres de caire local, gràfics i que permetin la interacció entre diverses generacions. Creu que la lectura ha d'aportar coneixement i sentit crític i, a la vegada, entreteniment.

De moment serà ell mateix qui s'encarregui de realitzar la distribució comercial entre llibreries i quioscos del barri, però amb la intenció d'envoltar-se de professionals a mesura que l'editorial creixi. De fet, ja té previst diversos projectes. Per Sant Jordi sortirà a la venda un llibre sobre la vida quotidiana i obra de l'escultor andreuenc Joan Mora. També editarà uns escrits de la seva àvia, un llibre infantil i un altre sobre la república i la Guerra Vivil a Sant Andreu de Palomar.

Pau Vinyes ha publicat, fins al moment, 17 llibres. Alguns a títol individual i d'altres en col·laboració. A final dels anys 90 es va introduir en el món de l'escriptura.