Passejades per descobrir Horta-Guinardó a fons

El districte d’Horta-Guinardó organitza un cicle de passejades per a gent gran amb l’objectiu de donar a conèixer espais emblemàtics més enllà dels més turístics

Potenciar els elements d’interès de la zona que no són tant turístics o coneguts. Aquest és l’objectiu de la programació de caminades per a gent gran que ha posat en marxa el Districte d'Horta-Guinardó. També oferir una opció d'oci que combini esport i cultura per a aquest col·lectiu. N’hi ha un total de 12, són gratuïtes i els interessats s’hi poden apuntar als casals de gent gran, els centres cívics i casals de barri.

De bon matí, els assistents a la passejada, titulada Al voltant de la riera d'Horta, escolten les indicacions de la guia en la primera parada de la ruta. És la plaça de Santes Creus, on trobem "l'antic ajuntament de quan el barri era el poble de Sant Joan d'Horta". Aquesta dada sorprèn algun dels participants en el passeig, persones vingudes de diferents punts del districte. Després es dirigeixen a una de les diverses mines d'aigua del barri i a la masia de Can Mariner. En aquest punt s'explica la importància de l'aigua en el desenvolupament del territori. També passen per davant del campanar, "un antic regal de l'Ajuntament a les pubilles per compensar que ja no els podia seguir donant el dot que els atorgava quan es casaven".

La caminada finalitza en una altra masia, la de Can Cortada, que els participants visiten per dins. És una de les principals novetats de la quarta edició d'aquest cicle de passejades gratuïtes destinades a la tercera edat. L'altra és que les inscripcions es poden fer des de pràcticament tots els equipaments d'Horta-Guinardó a diferència dels anys passats en què només es realitzaven des dels casals d'avis. La voluntat de les passejades és descobrir el patrimoni que els veïns tenen més a prop fixant-se sobretot en aquells espais que passen més desapercebuts abans que els indrets més turístics.