La Pasqua Interreligiosa del Raval reivindica la riquesa de la diversitat

Una cinquantena de persones defensen la convivència al barri en la sisena edició de la festa interreligiosa

El Grup Interreligiós del Raval i la Fundació Tot Raval han organitzat per sisè any consecutiu aquesta celebració interreligiosa a la rambla del Raval. Enguany, el motiu és la convivència al barri des de la riquesa de la diversitat. És per això que s'ha convidat els veïns a participar en una pluja d'idees per plasmar els seus pensaments, desitjos i propostes al voltant de textos positius sobre el Raval. L'objectiu era construir un text comú a partir de les diferents aportacions dels assistents.

Una cinquantena de veïns del barri s'han acostat a la rambla del Raval aquest dijous a la tarda per la Pasqua Interreligiosa, un acte que, per sisena vegada, s'ha celebrat a la rambla del Raval. L'acte ha comptat amb la presència del director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, i de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. Tots dos han posat de manifest la riquesa que suposa la diversitat als barris, ciutats i països, i l'han defensat com a bon model convivencial.

 17 anys promovent el diàleg interreligiós

El Grup Interreligiós del Raval, nascut l'any 2001, està format per 14 entitats religioses, socials i culturals del  barri, com ara el Consell Islàmic de Catalunya, la Comunitat Parroquial del Carme, l'Església Protestant Barcelona-Centre, l'Entitat Educativa o la Fundació Benallar. Durant l'any organitza diverses activitats al voltant de les celebracions principals de totes les confessions, com el Nadal, la Pasqua o el ramadà, per promoure la bona convivència i lluitar contra els estereotips.