Els pares de la Llar d’Infants Sant Agustí busquen centre “in extremis”

El 90 % de les famílies ja han trobat una altra escola després que la llar d’infants els comuniqués abans de vacances que no reobriria les portes

La Llar d'Infants Sant Agustí, al barri de la Sagrada Família, no ha obert les portes aquest dimarts, tal com va comunicar a les famílies abans de Setmana Santa. El centre està afectat per una ordre de desnonament que està previst executar aquest mateix dimarts a la tarda. Bona part de les famílies han pogut reubicar els seus fills en una altra llar d'infants, però algunes continuen buscant escola per acabar aquest curs.

La majoria dels infants de P2 han pogut començar el tercer trimestre al l'Escola Infantil Pas a Pas, que es va oferir per obrir una nova línia i fins i tot els ha permès mantenir la mestra. Per a les famílies, era important que aquests nens acabessin junts el darrer curs a la llar d'infants. En el cas dels alumnes de P1, alguns encara no tenen centre i, per això, els seus pares i mares fins i tot han hagut de demanar festa a les feines per poder buscar una solució.

De fet, les famílies denuncien que si el 90 % dels nens ja tenen escola "és gràcies a la feinada que han fet els pares". En declaracions a betevé 91.0 fm, una de les mares afectades, la Carol Rodríguez, ha lamentat també que "tot i ser els màxims perjudicats, hem demanat explicacions a tothom i ningú no ens està donant respostes". Tampoc el jutjat que va dictar l'ordre de desnonament els ha pogut informar de res, perquè no són part de la causa oberta.

La situació actual suposadament es va originar per unes obres a l'immoble, durant les quals el centre no va pagar el lloguer per les molèsties provocades. Les famílies expliquen, però, que la propietat de l'edifici argumenta que els impagaments van més enllà i que el centre havia de deixar el local al juliol però que no va tancar i fins i tot va seguir acceptant més matrícules. Arran d'això, va demanar al jutge que executés l'ordre de desnonament, que segons els familiars, es durà a terme aquest dimarts ala tarda.

Des del Consorci d'Educació de Barcelona informen que el centre és de titularitat privada però que juntament amb la Inspecció d'Educació van estudiar les vacants que hi havia en llars properes i van facilitar el llistat a les famílies i al mateix centre. També s'han posat a disposició dels familiars per donar-los tota la informació que els faci falta.

Aquesta tarda els pares s'han concentrat davant la Lla d'Infants Sant Agustí per visibilitzar la problemàtica que han viscut al llarg d'aquesta darrera setmana. Tot això, mentre una empresa de mudances buidava l'escola bressol. Al vespre, la procuradora acompanyada pels Mossos d'Esquadra ha canviat els candaus de les portes d'accés al centre.

Escolteu aquí la connexió en directe de 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm: