Proposta veïnal per millorar els accessos al metro a causa de les aglomeracions a la zona Fòrum

Els veïns del recinte Fòrum denuncien problemes de soroll i mobilitat al barri quan s'hi celebren grans esdeveniments. Molts dels que hi viuen asseguren que fins i tot tenen dificultats per entrar als seus domicilis. La sortida de metro més propera està ubicada a uns 500 metres i s'ha de recórrer i creuar la rambla de Prim i la Diagonal per arribar-hi. És per això que proposen una sèrie de canvis per millorar l'accessibilitat a la zona.

L’Associació Zona Fòrum es va crear fa dos anys per resoldre els inconvenients que ocasiona viure a prop d’un recinte com el Fòrum, on se celebren festes i concerts de gran format. Ara, volen acabar amb les aglomeracions que es produeixen als accessos del metro amb diverses mesures.

En una primera instància, proposen situar la sortida del metro actual, ubicada al lateral de la rambla de Prim, just davant d’un pas de vianants per orientar als usuaris cap al centre del passeig i evitar així que passin a tocar dels habitatges. També suggereixen que es pinti un segon pas de vianants al final de la rambla perquè puguin creuar la Diagonal fins a la plaça de Leonardo da Vinci, que dóna accés al Fòrum.

L’altra mesura que presenten és construir un corredor d’uns 110 metres per sota de la vorera i de la calçada del cantó Llobregat de la rambla de Prim que condueixi als que surten del metro pel subsòl fins a la plaça. Un cop allà, disposar diverses boques orientades al recinte però també al centre de convencions, la superfície comercial i els hotels que hi ha.

Després de reunir-se amb la Generalitat, l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana, els han presentat aquest conjunt d'actuacions per millorar la mobilitat dels vianants a la zona. Esperen que els donin una resposta el més aviat possible.