Les palmeres fan replantejar el carril bici del passeig de la Zona Franca

L’obra no s’ha pogut iniciar perquè les arrels dels arbres ocupen més del previst i no deixen espai per al vial per bicicletes

Els treballs de construcció del carril bici del passeig de la Zona Franca havien de finalitzar durant aquest mes de febrer, però encara no han començat. L'avantprojecte presentat al veïnat situava el vial a la mitgera, però quan s'ha començat a treballar en el projecte definitiu, han sorgit dificultats amb els bulbs de les palmeres. Ocupen més del previst i no deixen espai per al carril bici.

El plantejament inicial del carril bici preveia guanyar espai a la mitgera, al costat de les palmeres que voregen tot el passeig. Després de fer els tasts, però, han detectat que els bulbs d'aquests arbres són més amples del que s'havien previst: "Això fa que no es pugui guanyar espai fàcilment a la mitgera i complica l'aterratge d'aquest carril bici", explica el conseller tècnic del Districte Municipal de Sants-Montjuïc, Xavi Farré.

Des de l'associació dels Amics de la Bici consideren que es tracta d'un problema greu de planificació i creuen que s'haurien d'haver fet els estudis pertinents abans de presentar el projecte al veïnat. A més, insisteixen en el fet que l'Ajuntament s'hauria de replantejar la importància de les bicicletes a la ciutat. "El problema és el cotxe, reubiquem el cotxe. Estem parlant precisament aquí del passeig de la Zona Franca, fem un passeig. O parlem de l'autopista de la Zona Franca?" diu Albert Garcia, membre d'Amics de la Bici

Sense data per al carril bici

Actualment l'Ajuntament treballa de forma interna en diferents alternatives per reubicar el vial i afirmen que "quan estiguin més clares es traslladaran al veïnat per si hi ha modificacions importants". De moment, però, no hi ha data per poder fer efectiu aquest carril bici.