La PAH converteix una sucursal bancària en una platja

Forma part de la campanya “Descans real ja” en defensa de la llei de l’habitatge que vol impulsar la PAH

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha transformat aquest dimecres 50 sucursals bancàries de municipis de tot l'estat en platges públiques per reclamar que es tiri endavant la llei de l'habitatge que promou l'entitat. Una llei que, segons la PAH, permetrà el descans real de molts ciutadans en situacions d'emergència d'habitatge. A Barcelona s'ha omplert de sorra i tovalloles la sucursal del BBVA del carrer del Paral·lel, número 82.

La llei de l'habitatge de la PAH, que l'entitat va presentar als grups parlamentaris del Congrés el 22 de maig, "recull mesures per posar fi als desnonaments, els deutes de per vida, els lloguers impagables, els habitatges buits i els talls en els subministraments".

Segons la plataforma, la llei ja compta amb el suport públic de grups de 14 parlaments autonòmics i de més d'un centenar d'ajuntaments. El setembre presentaran la llei al Congrés perquè sigui tramitada i debatuda.

"Descans real ja"

La campanya "Descans real ja", en defensa de la llei de l'habitatge de la PAH, ha convertit en platges les sucursals bancàries en un moment, les vacances d'estiu, en què "els directius dels bancs i les subministradores van de viatge en els seus iots de luxe". Això, diu la PAH, "mentre a l'estat espanyol es continuen produint més de 173 desnonaments diaris cada dia i l'11 % de la població pateix pobresa energètica".