La pacificació del carrer Gran de Sant Andreu començarà el primer trimestre del 2018

Veïns, entitats i comerciants s’han reunit amb tècnics de l’Ajuntament per definir com serà la remodelació d’aquest vial

Les obres per dur a terme el projecte de pacificació del carrer Gran de Sant Andreu començaran durant el primer trimestre del 2018. L'actuació principal serà convertir el vial en plataforma única amb restriccions al pas de vehicles, el que suposarà una reducció del trànsit rodat. Segons el consistori, en l'actualitat uns 5.000 vehicles passen per aquest carrer. Veïns, entitats i comerciants han mantingut diverses reunions amb els serveis tècnics de l'Ajuntament per definir com haurà de ser la mobilitat d'aquesta zona.

L'Ajuntament de Barcelona tirarà endavant aquest projecte tan esperat per comerciants i veïns. La regidora del districte de Sant Andreu, Carmen Andrés, assegura que l'objectiu és garantir que els vianants puguin anar amb comoditat pel carrer i facilitar els accessos per a persones amb mobilitat reduïda. Per això, s'eliminaran les voreres i el carrer es convertirà en una plataforma d'un sol nivell.

Des de l'Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar es mostren molt il·lusionats amb aquest projecte. El president de l'entitat veïnal, Santi Serra, explica que el pas de trànsit rodat es limitarà a vehicles de serveis, càrrega i descàrrega i veïns que vagin a aparcar, que circularan a una velocitat màxima de 10 km/h. D'aquesta manera, creu que els cotxes que fins ara utilitzaven el carrer Gran de Sant Andreu de pas a altres direccions deixaran de fer-lo servir amb aquestes mesures.

Des de l'Eix Comercial de Sant Andreu destaquen que, després de les reunions mantingudes, més que pacificació s'està definint una conversió en zona de vianants del carrer. Asseguren que estan d'acord amb la reforma en plataforma única que faciliti els pas de gent, però demanen ser interlocutors en l'ús que se li donarà i fer un estudi de mobilitat al respecte. Pròsper Puig, president de l'Eix Comercial de Sant Andreu, assegura que amb la reducció del pas de vehicles s'allunya a clients potencials dels comerços, i afegeix que quedaran aïllats i tan sols visibles per a la gent que passi caminant pel carrer.

La previsió és que les obres es realitzin en dues fases, una al tram del carrer Gran de Sant Andreu entre Joan Torras i la Rambla de Fabra i Puig i l'altra al tram des de Joan Torras fins al carrer del Palomar. Després de l'agost veïns, entitats i comerciants tornaran a reunir-se per continuar definint com es farà la reforma del carrer Gran de Sant Andreu.