Osàcar, l’extresorer de CDC, defensa la legalitat de les seves accions al Palau

L'extresorer de Convergència Democràtica ha declarat aquest divendres davant del jutge. Daniel Osàcar està imputat en els presumptes pagaments irregulars a CDC a través del Palau de la Música. En la seva compareixença, però, ha defensat la legalitat de tots els seus actes al Palau. També ha declarat aquest matí l'exdirectiu de l'empresa Ferrovial a Catalunya, Pedro Buenaventura.

El qui també era responsable de la Fundació Trias Fargas ha arribat als jutjats cap a la una del migdia i s'ha mantingut en la línia del que ja va dir en la c0missió d'investigació del Parlament: que és innocent. Osàcar, que està imputat per uns papers que es van trobar al mateix Palau de la Música, ha justificat els pagaments com a part d'un conveni per fomentar la cultura catalana.

La seva compareixença arriba després que Fèlix Millet i Jordi Montull, també imputats, es neguessin a declarar aquest dimecres.  Osàcar ha estat interrogat en el marc de la causa separada que va obrir el jutge per investigar si Fèlix Millet i CDC es van repartir comissions de la constructora Ferrovial, que obtenien a canvi de l’adjudicació d’obres públiques.

L'extresorer de CDC, però, no ha arribat sol a la Ciutat de la Justícia. L'hi han acompanyat Jordi Turull, portaveu de la formació nacionalista, i Oriol Pujol, que n'és el secretari general adjunt. Tots dos han coincidit a defensar la innocència d'Osàcar i han demanat que el procés sigui el més ràpid possible.

Pedro Buenaventura també es declara innocent

Qui també ha comparegut aquest divendres davant del jutge ha estat Pedro Buenaventura. L'exdirectiu de Ferrovial , que segons la fiscalia és qui hauria fet els pagaments, ha assegurat que els diners eren per millorar la imatge que l'empersa té a Catalunya.

Buenaventura, però, no ha dit res de les cartes que hauria intercanviat amb Fèlix Millet i que sembla que deixen entreveure que la seva empersa havia pagat comissions a canvi de favors.