CiU, C’s, ERC i PP critiquen que s’han agreujat els problemes i el PSC hi veu un aval

Els grups municipals de CiU, C's i ERC han assegurat que el baròmetre municipal del mes de desembre mostra un "desgast" del govern municipal perquè no ha estat capaç de solucionar problemes de la ciutat com el turisme o la contaminació. El PSC, per la seva banda, considera que les enquestes mostren que la ciutadania valora "de manera satisfactòria" l'entrada del PSC a l'equip de govern.

El fet que el turisme i la contaminació —uns dels cavalls de batalla de BComú durant la campanya electoral— s'hagin convertit en dues de les qüestions més problemàtiques per als barcelonins, han provocat que alguns grups de l'oposició critiquin el govern perquè "no hi ha donat solució".

En aquest sentit, Carina Mejías (C's) ha assegurat que "això fa que hi hagi un desgast", mentre que Alfred Bosch (ERC) ha dit "que els ciutadans perceben que el govern no ho està fent prou bé"; per això ha instat l'executiu perquè "treballi més i millor". El PP, a més, destaca que creix el número de barcelonins que desaproven la gestió municipal, fet "que demostra la pèrdua de confiança en Ada Colau".

Pel que fa a la davallada en la intenció de vots de CiU, Joaquim Forn ha dit que la formació ho entoma com "una preocupació relativa" perquè, ha recordat, "la persona més ben valorada continua sent Xavier Trias". En aquest sentit, ha assegurat que el govern municipal "està vivint de les rendes del que va representar". El soci de govern, el PSC, també ha fet una valoració del baròmetre semestral: Carmen Andrés ha dit que els resultats mostren que "la ciutadania ha rebut de manera satisfactòria l'entrada al govern del PSC".