Operació tornada tranquil·la, tot i l’augment de mobilitat

Cap accident mortal, tant en l’operació sortida com fins ara en la tornada

L'operació tornada de Setmana Santa continua. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit ja han tornat a l'àrea metropolitana 584.188 vehicles, el 94,2 % dels aproximadament 620.000 que es calcula van marxar fora aquests dies de festa. La situació ha estat d'absoluta normalitat fins a quarts d'una del migdia, quan s'han començat a registrar les primeres retencions, sobretot a l'AP-7, a l'N-340 i a l'A2. S'han habilitat un centenar de quilòmetres de carrils addicionals per millorar la fluïdesa del trànsit.

El tram sud de l'AP-7 en direcció Barcelona és el que més retencions està registrant, sobretot al seu pas pel Vendrell, el Papiol i Vilafranca del Penedès. A l'A-2 un accident a la zona de Tàrrega està causant cues quilomètriques, i a la N-340 hi ha complicacions en sentit nord a l'altura de Comarruga.

Als accessos de Barcelona s'ha habilitat un carril en sentit contrari a l'AP-7 Sud entre el peatge de Martorell i l'avinguda Diagonal i a l'AP-7 nord entre Vilafranca i el peatge de Martorell. A la C-32 direcció Barcelona també hi ha un carril addicional entre Castelldefels i Cornellà. A la C-58 el carril bus-VAO d'accés a la ciutat està obert a tots els vehicles sigui quina en sigui l'ocupació.

La subdirectora general de Gestió del Trànsit, Cristina Pou, ha estat l'encarregada de fer el balanç del dispositiu especial de Setmana Santa. Pou ha destacat que aquesta ha estat una operació tranquil·la, amb més mobilitat però amb un retorn esglaonat, sobretot a la zona nord del país. L'altra dada destacable ha estat que no hi ha hagut cap accident mortal ni en l'operació sortida ni el que portem fins ara de l'operació tornada. Sí que hi va haver un sinistre viari mortal dimarts passat.