La Urbana es coordina amb consolats per explicar als turistes com evitar que els robin

El cos ha estrenat 30 escúters elèctrics nous per donar servei als districtes de Sant Martí i Gràcia

A les portes de la temporada alta d'estiu, la Guàrdia Urbana s'ha coordinat amb alguns consolats perquè expliquin als seus conciutadans com evitar els furts. El consolat d'Holanda, per exemple, editarà un tríptic amb informació. En paral·lel, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens ha explicat que Urbana i Mossos d'Esquadra han reforçat l'operació Xarxa, el dispositiu conjunt per evitar els delictes al metro. Recasens ho ha dit en la presentació de 30 escúters elèctrics nous per a les patrulles de Sant Martí i Gràcia.

Com ja es va anunciar la setmana passada, els dos cossos han reforçat aquesta setmana la presència al metro de Barcelona. La mesura s'ha pres per la coincidència amb l'inici de la temporada alta d'arribada de turistes i, segons fonts municipals, no hi ha data per retirar el reforç. En paral·lel, el cos de la Urbana ha unit esforços amb alguns consolats per informar els turistes sobre com evitar robatoris.

Segons ha explicat el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, l'objectiu és "procurar que l'autoprotecció dels turistes comenci als consolats" i que aquests expliquin que cal tenir cura de les pertinences al metro. A més, Recasens ha dit que això permetrà que els consolats "puguin respondre" de forma més eficaç. En aquest sentit, el Consolat Holandès prepararà un tríptic explicatiu per als seus conciutadans.

Creix la flota de motos elèctriques de la Urbana

Amadeu Recasens ho ha explicat durant la presentació de la nova flota de vehicles elèctrics del cos. S'hi han incorporat 30 escúters que donaran servei a les unitats territorials de Sant Martí i Gràcia; així, gairebé el 26 % dels vehicles de la Urbana són elèctrics. El comissionat ha assegurat que aquests escúters suposaran un estalvi d'entre 12.000 i 13.000 litres de benzina.