El portal municipal OpenData ofereix dades públiques als usuaris

Fa poc més de dos anys que l'Ajuntament va posar en línia el web on ofereix als usuaris dades en brut amb informació de la ciutat. És el que es coneix com a "open data": bases de dades accessibles als ciutadans i empreses perquè cadascú desenvolupi les eines que consideri convenients fent servir la informació de la ciutat.

L'objectiu del portal OpenData és fer més transparent la gestió de l'administració i que tothom puguin fer ús de tota aquesta informació. Són bàsicament dades estadístiques, urbanístiques i econòmiques. Bona part d'aquesta informació prové del padró i dels censos municipals. Hi trobem des de mapes topogràfics fins a xifres de demografia, que donen informacions com quin és el barri més poblat, quants comerços han obert aquest any o els espais buits que hi ha a la ciutat.

Eixos.cat és una empresa barcelonina que treballa amb tota aquesta informació i en genera de sobres, que després penja a Internet. D'aquesta manera, creix la base de dades pública.

L’Ajuntament es proposa obrir a l’ús públic tota la informació territorial bàsica: mapes topogràfics, administratius, urbanístics, cadastrals… amb tots els carrers, els usos del sòl i l’edificació. També totes les dades de demografia dels barris i districtes, amb xifres d’habitants per sexe, edat, origen, etc.