El nou edifici d’equipaments de Sant Antoni, en la recta final de les obres

Les obres de rehabilitació de l'antiga seu de l'ONCE, al barri de Sant Antoni, ja encaren la recta final. L'edifici del número 66 del carrer de Calàbria serà seu de diferents empreses i serveis municipals, i gairebé la meitat es destinarà a equipaments de barri. Una part que gestionaran una quarantena d'entitats i col·lectius de la zona.

El que fa un any encara era un immens edifici abandonat, d'aquí a uns mesos reobrirà al públic convertit en el nou pol d'equipaments del barri de Sant Antoni. Un immoble de 10.995 metres quadrats que s'està rehabilitant de dalt a baix per als nous usos, ja que s'havia convertit en un focus de degradació. L'edifici, propietat de l'Ajuntament, destinarà el 60% de la superfície a serveis municipals i un 40% als veïns. Les obres d'adequació costen 14 milions d'euros i es preveu que acabin al maig perquè al setembre ja pugui començar a funcionar.

Els equipaments de barri estaran repartits entre les plantes baixa, 1, 2 i 3. Inclouen una sala polivalent, una sala d'actes, diverses aules i sales de reunió, així com espais de treball per als veïns. També disposaran d'un magatzem, un escenari i una recepció. En total, aquesta part ocuparà 1.618 metres quadrats.

L'edifici també disposarà d'espais comuns, com ara una sala polivalent i una sala d'actes auditori, que estaran a disposició tant dels usuaris de l'edifici com dels veïns del barri.

Espais educatius

L'edifici inclourà dos centres educatius. D'una banda, el Centre de Formació d'Adults Pere Calders, que se situarà a la primera planta, i de l'altra, el Centre de Normalització Lingüística, un espai d'ensenyament de català. Aquests dos centres ocuparan 1.307 metres quadrats.

Bona part de l'edifici, 4.634 metres quadrats, estarà destinata a oficines de B:SM (actualment ubicades a la Gran Via de Carles III i a l'edifici de Rosa Sensat) i de la Direcció d'Atenció al Ciutadà. Aquests espais es repartiran entre la planta baixa i les plantes 3, 4, 5 i 6. Disposaran de despatxos, sales de reunions i espais específics per a operacions, com ara un centre de control i un centre de dades.