Ofensiva de Barcelona Activa contra les desigualtats entre dones i homes

Barcelona Activa duplicarà aquest 2017 els programes que ajuden les dones a obrir-se pas en el món empresarial. Se'n crearan cinc de nous (en total n'hi haurà 11) i aniran destinats no només a dones emprenedores sinó també a professionals i directives amb inquietud de prosperar en l'àmbit laboral.

L'objectiu és ajudar-les a trencar el sostre de vidre que impedeix que prosperin a les seves respectives carreres i contribuir així a reduir la bretxa salarial. Dades de 2014 apunten que les dones encara cobren un 25 % menys que no pas els homes i, segons la Cambra de Comerç, el 2015 la diferència pel que fa a càrrecs de decisió era d'un 45 %.

Tenint en compte aquestes dades, i per afavorir el progrés laboral de la dona s'ha creat, per exemple, el programa Lidera el canvi que tindrà sessions d'assessorament i mentoria a càrrec de dones que ja ocupen càrrecs directius. També hi haurà cursos per millorar la capacitació per obtenir finançament (treballant habilitats com la comunicació i la negociació o el màrqueting) o per enfortir projectes socioeconòmics.

Programes, tots ells, que es faran a través de l'Escola de Dones Emprenedores i en què es pararà especial atenció als obstacles que dificulten l'ascens de la treballadora o empresària, per buscar la manera d'esquivar-los. L'aposta per la igualtat de gènere en l'àmbit econòmic es consolida, de fet, amb un increment del pressupost que hi destina l'Ajuntament, que passa de 300.000 euros el 2016 a  700.000 el 2017.