Ocupen una torre de 1906 per evitar que la converteixin en un bloc de pisos

Algunes persones del col·lectiu LGTBI han batejat l’immoble com a Torre Marika i han fet un esmorzar amb veïns per sumar esforços

Al número 25 del passeig d'Amunt, al Camp d'en Grassot, hi ha una de les darreres torres centenàries del barri. Un grup de persones del col·lectiu LGTBI l'han ocupada aquest estiu per evitar que l'empresa propietària enderroqui l'immoble i, en el seu lloc, hi faci un bloc de pisos. Asseguren que, si passa, hi haurà més gentrificació a Gràcia i denuncien que han rebut la visita d'una empresa de desallotjaments extrajudicials per fer-los fora. Els veïns tampoc no volen que s'enderroqui la torre.

La Torre Marika (tal com l'han batejada els ocupes) data de 1906 i és una de les darreres torres que queden al Camp d'en Grassot. Per evitar que l'enderroqui l'empresa propietària, el grup de persones que hi viuen han organitzat un esmorzar amb els veïns a peu de carrer per consensuar una resposta coordinada.

Una de les veïnes que ha participat a l'esmorzar ha estat la Núria Gomila, que viu just a l'immoble contigu a la Torre Marika. Ha advertit que el problema ve de lluny i que alguns veïns ja van presentar mig miler de firmes per evitar l'enderroc, però que l'Ajuntament no els ha parat prou atenció.

Pressions per buidar l'edifici

Una de les persones que viuen a la Torre Marika, el Xavi Tallón, ha assegurat que darrerament han rebut la visita d'una empresa de desallotjaments extrajudicials. Segons Tallón, els van oferir 2.000 € a cadascun dels ocupes perquè marxin voluntàriament; ara bé, ha dit a betevé que no tenen la intenció de marxar: "Nosaltres ens quedarem dins de casa nostra."