Un Sancho de Ávila nou de trinca

El nou tanatori serà una realitat a finals del mes de gener del 2018. L’antic edifici de vetlla, el més antic d’Espanya, s’enderrocarà per fer-hi un institut

El Tanatori Sancho de Ávila es va construir l'any 1968 i, per tant, el 2018 compleix 50 anys. Ho farà, però, amb les hores comptades perquè quan comenci a funcionar el nou tanatori -situat a uns metres de distància i, de fet, en la mateixa illa-, s'enderrocarà. Per tant, a finals del mes de gener començaran a funcionar els dos nous edificis, un dedicat a la vetlla i a la cerimònia de difunts i un altre amb servei de restaurant i atenció a les famílies.

El tanatori de Sancho de Ávila complirà 50 anys d'existència amb un futur prometedor. L'antic edifici serà enderrocat i en el seu lloc es farà un institut però, a uns metres de distància, de fet, en la mateixa illa, ja s'estan ultimant dos nous edificis que estaran operatius a finals del mes de gener del 2018. El principal, de 10.500 metres quadrats, disposarà de 20 sales de vetlla, amb un clar protagonisme de la llum i amb una gran terrassa a l'entrada de totes aquestes. Les sales de vetlla dupliquen i en alguns casos tripliquen l'espai de les antigues. Els tres auditoris, on es faran les cerimònies, poden tenir espai per a un màxim de 500 persones. Recollint el desig d'algunes de les famílies també s'ha construït, a continuació de l'espai dedicat al taüt, un passadís noble per tal d'oferir un darrer comiat al difunt en la més estricta privacitat. Una privacitat que, fins i tot, es pot trobar en el segon edifici de 1.500 metres quadrats dedicat al restaurant. Si ho volen, les famílies poden tancar un menjador per tal de fer els àpats amb més tranquil·litat. En aquest edifici també s'ubicaran les oficines d'atenció a les famílies. El nom de Tanatori Sancho de Ávila es conservarà, però l'entrada principal estarà ubicada al carrer dels Almogàvers. 

Un nou institut i una residència d'estudiants

Si bé els dos tanatoris coexistiran un breu període de temps, per assegurar una correcte transició, l'antic edifici desapareixerà per donar pas a un institut i, a la cruïlla amb el carrer de Joan d'Àustria, es projectarà un edifici de 12 plantes per acollir una residència d'estudiants.