El temporal atura la construcció de l’espigó de la Barceloneta

El temporal de mar ha obligat a parar les feines de construcció de l'espigó d'escullera que connectarà la platja amb el dic exempt ubicat a uns 150 metres de la sorra. Un espigó que precisament vol evitar els desperfectes que provoquen les onades fortes a la platja.

Les obres de construcció, que es reprendran un cop passi el temporal, no impediran l’accés a la platja, malgrat que es fixaran unes zones de pas per garantir la seguretat dels vianants. L'operatiu preveu la circulació de camions des de la plaça del Mar fins a la platja mitjançant camins de sauló. Els treballs es duran a terme de dilluns a divendres entre les 7 h i les 18 h.

Fins a finals d’any es porta a terme una de les actuacions de la darrera fase que es va acordar el 2005, quan es va signar l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Medi Ambient per executar les obres d’estabilització de les platges per fases. Posteriorment, es va aprovar la construcció d’un dic submergit a la platja de la Mar Bella i es va condicionar la futura construcció d’un nou dic a la platja de Bogatell fins disposar dels resultats d’un estudi de seguiment ambiental minuciós i estricte encarregat per l’Ajuntament.

L’any 2006 es va iniciar a la platja de la Barceloneta la reparació de l’espigó de Ginebra, la construcció d’un dic submergit a ponent d’aquest espigó i la construcció del dic exempt, situat en paral·lel a la platja. El 2009 es va construir el dic submergit de la platja de la Mar Bella i l’any següent es va construir el dic submergit de la platja del Bogatell, un cop obtinguts els resultats dels estudis de seguiment de la qualitat ambiental de l’aigua i de la platja.

El projecte d’estabilització de platges ha inclòs també la reposició de sorra a les platges de la ciutat (Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella i Llevant). També s’han dut a terme tasques de reparació de l’espigó de Selva de Mar, així com la reparació dels capçals dels espigons de Bogatell i Ferrocarril (conegut com a espigó de la Base Nàutica).