Els veïns de Sants celebren la represa de les obres de l’antic Orfeó

L’Ajuntament hi construirà la nova escola municipal de música, que s’inaugurarà el 2021

El barri de Sants fa sis anys que conviu amb l'estructura abandonada del que havia de ser la nova seu de l'Orfeó de Sants. Les dificultats econòmiques de l'entitat el 2012 van paralitzar la construcció i l'Ajuntament va adquirir l'edifici. Aquests anys d'inactivitat i la deixadesa de les obres han provocat que la imatge d'aquesta zona del barri s'hagi degradat. Ara, veïns i comerciants confien que es recuperi.

La poca afluència de gent ha afectat els comerços, fins al punt que alguns botiguers s'han plantejat abaixar la persiana. Amb la notícia de la represa de les obres per fer una nova escola de música esperen que la situació canviï.

El veïnat també es mostra molt satisfet. Asseguren que "per al barri és un esquelet que és aquí des de fa molt temps i que ja toca reprendre les obres". Els treballs estan aturats des de l'abril del 2012 però l'estructura de l'edifici estava feta. Això va afavorir que una vintena de persones l'ocupessin durant més d'un any. El 2014 l'Ajuntament va adquirir l'immoble i va prendre mesures per dificultar-ne l'entrada.

El nou centre d'educació musical disposarà d'una superfície de més de 2.700 metres quadrats amb quatre plantes i s'esperà que aculli més de 500 alumnes i una plantilla d'entre 30 i 40 persones. A més, l'Orfeó de Sants ha anunciat que s'acordarà un conveni per poder fer ús de la planta baixa de l'edifici.