El Zoo continua buscant els ocells escapats després que algú els obrís la gàbia

Uns intrusos van accedir a les instal·lacions i van trencar-ne el cadenat

17 ocells del Zoo s'han escapat aquesta nit de les instal·lacions, després que algú els obrís la gàbia. Segons ha confirmat els responsables del parc, ahir al vespre algú va trencar el cadenat de la instal·lació i després va intentar accedir a l'espai dels titís, sense arribar a aconseguir-ho. L'alarma va saltar a les 21.35 h i de seguida va començar la recerca de les aus. De moment, se n'han localitzat set, però n'hi ha 10 que no se sap on són.

Els ocells que falten són dues fredelugues, dos ibis roigs, quatre becplaners i dos capons reials. De bon matí, alguns ciutadans n'han vist alguns dels pels carrers i n'han penjat imatges a les xarxes socials.

El director del Zoo, Antoni Alarcón, ha assegurat que, un cop va sonar l'alarma, el vigilant de seguretat va arribar al lloc dels fets en tres minuts, però que ja no va veure-hi ningú. Considera que els protocols van funcionar correctament. Segons ha explicat, la recerca dels exemplars que havien fugit es va activar ràpidament i, de fet, la mateixa nit ja se'n van recuperar tres. Entre els que encara es troben desapareguts, remarca, n'hi ha d'espècies amenaçades.

Dispositiu de recerca

Dos equips de quatre persones estan buscant els animals perduts pels voltants del zoològic, principalment a zones enjardinades i on hi hagi aigües estancades, ja que es tracta d'espècies que viuen en zones humides del Mediterrani. La direcció del parc ha lamentat a més que la instal·lació, que l'intrús o intrusos van obrir, està dedicada a la reintroducció, és a dir, que es crien les aus i després les retornen al seu hàbitat.

Alarcón també ha explicat que per fer sortir els ocells, els intrusos segurament van entrar dins la gàbia i els van espantar per fer-los sortir. Això els pot haver provocat estrès i desorientació, però Alarcón no descarta que puguin acabar tornant sols un cop es recuperin.

El govern municipal ha cursat una denúncia

L'alcalde accidental, Jaume Collboni, ha explicat que el govern ha posat una denúncia contra els responsables d'aquest fets per "alteració de l'ordre públic" i la Guàrdia Urbana ha obert diligències. Collboni ha qualificat aquest incident de "bretolada", i ha assegurat que ha demanat a la direcció de l'equipament que es prenguin les mesures necessàries per evitar que no es torni a repetir.

Incident qüestionat pels grups municipals

La regidora del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha exposat a través de Twitter que han presentat diverses preguntes a l'alcaldessa Ada Colau sobre l'incident al Zoo. Des de la formació qüestionen com han pogut accedir un grup de persones a l'interior del Zoo i pregunten sobre el sistema d'alarma de l'equipament i si es troba en condicions òptimes.