S’obre un procés participatiu per definir equipaments a la presó de la Trinitat Vella

L’Ajuntament finalitzarà el procés d’adquisició de tot el complex penitenciari abans que finalitzi aquest any

Les entitats i veïns de la Trinitat Vella podran definir quins equipaments volen als terrenys actuals de la presó de la Trinitat Vella. L'Ajuntament ha anunciat que se celebrarà un procés participatiu per determinar quins serveis s'ubicaran al centre penitenciari. Està previst que el consistori acabi el procés d'adquisició de tot el complex penitenciari abans que acabi l'any i, llavors, la presó deixarà de ser de titularitat de la Generalitat de Catalunya per ser de titularitat municipal.

El 2018 s'alliberaran les parcel·les de la instal·lació per començar la primera fase dels nous habitatges que s'iniciaran a l'estiu del 2019. No serà, però, fins al 2021 quan la presó quedarà completament buida. Està previst que al setembre es reuneixin les entitats veïnals per iniciar el procés participatiu.

L'Associació de Veïns de la Trinitat Vella vol que es recuperi part dels equipaments que ja es van proposar fa més de 10 anys com ara zones verdes, pisos de protecció oficial per traslladar els inquilins dels edificis del Patronat Municipal de l'Habitatge, pisos de venda lliure i un equipament per fer una extensió de la universitat. La presidenta de l'entitat veïnal, Manoli Martínez, assegura que es vol unir el barri, dignificar aquesta zona i fer-la seva.