Una novel·la solidària escrita i ubicada al Bon Pastor

Una estàtua de la Venus prehistòrica viatja en el temps pel Bon Pastor a través d’un llibre

'La Venus de la quinta fase' és una novel·la escrita per un veí del Bon Pastor aficionat a l'escriptura, Antonio Soler. Aquest és el quart llibre que escriu i ha volgut retre homenatge als 100 anys dels primers habitatges del barri. A la vegada, es tracta d'un projecte solidari perquè el que es recapti amb la venda de la novel·la es donarà al rebost d'aliments del barri.

Una estàtua de la Venus prehistòrica és descoberta per una excavadora durant els treballs de la cinquena fase de remodelació de les cases barates del Bon Pastor. D'aquesta manera comença la novel·la 'La Venus de la quinta fase'. A través de diversos capítols, la Venus viurà diferents situacions en quatre èpoques diverses. La prehistòria, l'edat mitjana, el present i el futur són les etapes que Antonio Soler, veí del barri i membre de l'Associació de Veïns del Bon Pastor, recorre a través del relat. Segons l'Antonio, no es tracta d'una novel·la històrica, malgrat que ha recorregut al passat històric del barri per ambientar l'escrit.

L'Antonio va començar a escriure la novel·la a principis del 2016. Va pensar que volia fer un regal als veïns i, per això, tot el que s'aconsegueixi amb la venda del llibre es donarà al rebost solidari que atén els veïns del Bon Pastor i Baró de Viver. Cada novel·la es pot adquirir per 10 euros a la seu de l'entitat veïnal i els diners es destinaran íntegrament al rebost. En total se n'han editat 200 exemplars i la impressió del llibre ha anat a càrrec de l'Ajuntament.

Un altre dels objectius d'aquesta novel·la, i de la resta de llibres de l'Antonio, és donar a conèixer el Bon Pastor. Creu que en general es té una mala informació sobre aquest barri i, a través del llibre, vol donar a conèixer la personalitat del bonpastorenc.

'La Venus de la quinta fase' és el quart llibre que escriu l'Antonio. El primer va ser un assaig, després un recull de poemes i, el penúltim, un altra novel·la. Diu l'Antonio ja té en ment el proper llibre, no vol revelar cap secret, però ha assegurat que, evidentment, l'escenari serà el Bon Pastor.