Els treballadors del metro neguen que ara les reivindicacions siguin econòmiques

El president del comitè d’empresa del metro, Pere Ramon, no entén com Barcelona en Comú no està al seu costat en la remunicipalització dels serveis

Tranquil·litat al metro el novè dilluns de vaga parcial. Barcelona engega els dos mesos centrals de l'estiu amb la perspectiva que la vaga indefinida i parcial al metro es perpetuï durant tota la temporada. Els usuaris s'han reduït un 25 % durant la primera franja d'aturades d'aquest primer dilluns de juliol que, en general, ha estat més tranquil que els anteriors. S'ha repetit la regulació de passatgers a les estacions de la Sagrera i la Sagrada Família.

Com és habitual a l'estació de la Sagrera, s'ha hagut de regular el trànsit de passatgers per evitar aglomeracions a les andanes. És la primera aturada que es fa en període de vacances escolars i, a diferència de les altres setmanes, la regulació ha començat un xic més tard.

És el novè dilluns amb el servei alterat com a conseqüència de l'enrocament de les negociacions entre empresa i treballadors per tancar un conveni col·lectiu nou. La situació es perpetua des de l'abril i la perspectiva no és encoratjadora, tenint en compte l'anunci de més mobilitzacions per al setembre i en dies festius com l'11 de setembre o el dia de la Mercè.

Segons el president del comitè, Pere Ramon, "les negociacions estan sent kafkianes perquè aspectes acordats en propostes anteriors s'eliminen en les noves". En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, Ramon ha assegurat que les reivindicacions dels treballadors "són estrictament socials i laborals, no econòmiques, i no entenem com l'Ajuntament no hi dona sortida". Segons el president del comitè d'empresa, es tracta de "recuperacions de feines externes i privatitzacions", per exemple, en el manteniment de les vies i les catenàries, i ha subratllat que "Barcelona en Comú en el seu programa electoral està per la remunicipalització de les feines externes i no entenem com no ens dona la raó en aquesta qüestió".

Escolteu-ho aquí:

Serveis mínims insuficients

Com sempre, les franges d'aturades es reparteixen en els tres torns laborals, per tant, de 7 a 9 h, de 16 a 18 h i de 20.30 a 22.30 h. Al matí i a la tarda els serveis mínims són del 40 %, i a la nit, del 20 %, que TMB recorda que són del tot insuficients per absorbir la demanda habitual d'un dilluns. Per això, com en la resta de mobilitzacions, recomana buscar mitjans de transport alternatius.