Una nova avaria a Renfe obliga a transbordar els passatgers i causa retards de més de 45 minuts

Aquest dissabte al matí, l'avaria d'un tren de la línia R16 ha obligat a tallar la circulació entre Cunit i Sant Vicenç de Calders. Els passatgers han estat evacuats en un segon tren que Renfe ha enviat al punt de la incidència. Com a conseqüència de l'avaria, les línies R2 Sud, R13, R14, R15 i R16 han acumulat retards propers a una hora. [Foto: @juandtorresf]

El tren, que ha sortit de l'Estació de França a les 9.13 h en direcció a l'Aldea-Amposta, s'ha aturat entre les parades de Calafell i Sant Vicenç de Calders per culpa d'una fallada mecànica, a les 11.10 h. Com que és dissabte i el trajecte passa per destinacions costaneres, el comboi anava ple de viatgers.

Com a solució, Renfe ha enviat un tren buit fins al punt on s'ha produït la incidència per transbordar els passatgers i evacuar-los de la zona. Els usuaris han denunciat a les xarxes socials que no han rebut informació per part de Renfe, ni tan sols per explicar-los com havien de saltar del tren avariat al de reforç.

L'avaria ha obligat a interrompre la circulació de trens entre Cunit i Sant Vicenç de Calders, tot i que cap a les 14.30 h ja s'ha restablert el trànsit en totes dues vies. Com a conseqüència de l'incident, s'han arribat a acumular retards de fins a 45 minuts en cinc línies: R2 Sud, R13, R14, R15 i R16.

Precisament, en una d'aquestes línies, l'R15, s'hi ha registrat una incidència més. El tren que havia d'arribar a les 14.53 h a l'Estació de França procedent de Móra la Nova ha finalitzat el recorregut a Tarragona per culpa d'una nova avaria.