Nova assemblea de veïns al Raval per debatre accions contra el tràfic de drogues

Demanen solucions a l’Ajuntament, que segons la regidora de Ciutat Vella ja està contactant amb els propietaris dels pisos perquè els lloguin a veïns o bé els destinin a lloguer social

Una trentena de veïns del Raval s'han reunit aquest dimarts al vespre per debatre i trobar solucions contra el tràfic de drogues que denuncien que hi ha en alguns pisos ocupats de diversos carrers del barri. Asseguren que, com a conseqüència d'aquesta activitat, hi ha un problema greu de convivència ja que hi ha baralles al carrer, brutícia, insults i amenaces als veïns i gent injectant-se heroïna a ple carrer. Demanen solucions immediates a l'Ajuntament, que assegura que està al corrent de la problemàtica.

Aquesta és la quarta assemblea que convoquen els veïns, sota el lideratge de la plataforma Acció Raval, amb l'objectiu d'unir-se i "fer pinya" contra aquest fenomen i sobretot per informar-los que cal denunciar totes les situacions amb què es trobin per eradicar el tràfic de drogues. Segons Acció Raval, hi ha, com a mínim, una vintena de punts de venda de droga repartits en diversos carrers com el carrer de la Riereta, de Picalquers o el d'En Roig, on diàriament s'organitzen cassolades davant un dels suposats punts de venda.

Davant d'aquesta situació, demanen solucions immediates a l'Ajuntament. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, assegura que està al corrent de la situació i que el consistori ja està en contacte amb els propietaris dels habitatges. Explica que la majoria dels casos són pisos ocupats i els propietaris són entitats bancàries. La intenció de l'Ajuntament, explica, és contactar amb els propietaris perquè "denunciïn l'ocupació" i destinin l'habitatge al lloguer o bé el cedeixin a la borsa de lloguer social". "A nosaltres ens interessa que aquests pisos es mobilitzin", remarca Pin, que reconeix que estan tenint problemes per contactar amb la propietat. Com a possible solució, l'Ajuntament no descarta comprar alguns d'aquests pisos com va anunciar un veí del carrer d'en Roig al programa Bàsics de betevé. Pin aclareix però que podria ser una opció i que "n'hi ha d'altres".

Insisteix, en tot cas, que la competència en casos d'ocupacions i tràfic de drogues és dels Mossos d'Esquadra que treballen coordinadament amb la Guàrdia Urbana per eradicar aquest fenomen. Segons fonts policials, aquest any han fet 14 entrades a pisos ocupats del Raval per delictes contra la salut pública, quatre de les quals van tenir lloc el mes de juny.