Un nou projecte al Poble-sec ofereix formació als joves

El programa ja compta amb la participació d’una desena d’alumnes en risc d’exclusió i vuit associacions

Deu joves d'entre 16 i 25 anys participen en el Projecte pilot d'ocupabilitat i d'enfortiment a les entitats socials del barri de Poble-sec. És una iniciativa impulsada per Barcelona Activa, el districte de Sants–Montjuïc i la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec.

L'objectiu d'aquest programa és que joves en risc d'exclusió, que no tenen un accés directe a l'educació, puguin rebre una formació no reglada. Hi participen 10 alumnes, que ja estan rebent formació en informàtica i noves tecnologies, així com en competències socials. A més, el curs inclou unes pràctiques en què tindran l'oportunitat de realitzar un treball directe amb les entitats socials del Poble-sec.

D'aquesta manera, tal com afirma l'Anna Muñoz, tècnica de joves a la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec, les entitats socials que "moltes vegades tenen manca de recursos humans o recursos informàtics per desenvolupar la seva comunicació o difusió" tindran el suport d'aquests joves i també es veuran beneficiades pel projecte.

De moment, Muñoz afirma que hi ha vuit entitats que han confirmat que rebran aquests joves en formació. La finalitat d'aquesta iniciativa és arribar al màxim d'entitats socials possibles per conèixer les seves necessitats i interessos i, d'aquesta manera, poder crear nous projectes que puguin donar cabuda a la formació de més joves.